tirsdag 22. mars 2011

Varme votter

En lang vinter gåt mot slutten, men votter trenger man fortsatt når man er ute å leker. Jeg elsker skikkelige ullvotter, men som oftest er tovede ullvotter litt klumpete og sitter litt dårlig. Jeg har derfor laget min egen oppskrift på tovede votter som ikke er så tykke og som sitter skikkelig slik at de ikke glir av så lett. 
Disse vottene er strikket i enkel pt2 på pinne 4 og videre tovet i maskin på 40 grader. Enkel å strikke, og god å bruke på litt kjølige dager. Da er det bare å strikke videre på nye votteprosjekt. Lillebror har ønsket seg grønne votter, så jeg jobber nå med det;-) 


Oppskriften str S/M

Legg opp 48 masker på pinne 3 og strikk rangbord 2 r 2vr i 30 omganger. Skift til pinne 4 og fortsett i rettstrikk. Øk med 12 masker på første omgang. Strikk i 22 omganger. Strikk 3 masker og sett så av 11 masker på en trå til tommel. Strikk videre i 38 omganger. Fell så slik hver omgang til det gjenstår 8 masker: 1. og 3. pinne 1 r 1 maske løst av 1 r, ta den løse maska over, 2. og 4. pinne strikk til det gjenstår 3 masker, 2 masker sammen 1r.

Tommel: Sett maskene på pinner og ta opp en ekstra maske på hver side (totalt 24 masker) Strikk i 23 omganger. Strikk to og to sammen i en omgang. Strikk en omg. r.  Strikk to og to sammen og trekk tråden gjennom de 6 maskene som gjenstår. 

Strikk en vott til men med tommelen motsatt. Fest tråene og tov i maskin på 40 grader.      Lykke til!

lørdag 19. mars 2011

Heklet pengepung, rund og liten!

Jenta mi ønsket seg en liten rund pengepung, og med en mamma som er manisk kreativ ble det raskt funnet frem heklenål og garn. Resultatet ble vi begge fornøyd med;-) 
En solgul og påskefrisk pengepung med en stor blomst på toppen. 







Om noen skulle la seg inspirere og vil prøve seg på å lage en slik en har jeg forsøkt å notere ned oppskriften. Setter pris på en kommentar, eller link til bloggen om noen lar seg friste av mitt lille hekleprosjekt.   

Oppskrift på heklet rund pengepung 
Legg opp 4 lm, sett sammen til en ring med en kjdm. i første m. Hekle 8 fm i ringen, en kjdm i første fm på raden. 1 lm, 1 fm i andre fm på forrige rad, fortsett med fm rundt men øk med en fm hver 3 fm rundt. Neste rad øker du ca hver 4 fm osv .Totalt 7 runder. Hekle neste runde i bakre maskerad for å få en "kant" ,etter kanten fortsetter du som tidligere, men med stadig færre økninger totalt 10 runder. Hekle 2 like og pynt den ene med en blonde, en liten silke blomst eller liknende. Sy sammen delene og sett i en liten glidelås. 
Lykke til!



fredag 18. mars 2011

Vårstemning



Selv om det snør tett har de siste dagene med sol gitt en fornemmelse av vår, og når det går mot vår er ikke påska langt unna. Etter inspirasjon fra bloggen "Små ting fra mitt hjerte og sinn" har jeg nå laget påskeegg som kan lyse opp litt i tida fremover.






Første gang jeg har laget slike egg, men vanskelig er det ikke.
Egget henger nå på en gammel kvist fra epletreet i hagen. 







I kjelleren i det gamle huset vårt finnes mye rart, og disse flaskene fant jeg der. De er fra min onkels vinproduksjon på 70-tallet, og står nå i vinduet bare til pynt.