onsdag 31. august 2011

Siste frist for blogglotteriet!

Vil bare minne om at dette er siste frist for å delta på blogglotteriet. 


Vil du være med så heng på.....

tirsdag 30. august 2011

Høst?

Etter noen runder ute kan jeg melde at høsten er på vei, om man ønsker det eller ikke. Det er dugg i gresset, og fargene endrer seg. Det er egentlig ganske vakkert! 


Noen vekster holder seg grønn hele året, og det er herlig å se liv i pottene selv om høsten kommer. 


En bunt ståltråd minner meg om at arbeidet med å se over gjerdene før vinteren ikke er gjort.


Rogna henger nå moden på trærne. Ikke akkurat store mengder, men de lyser opp...


Sola titter frem og gir fortsatt litt varme!
 

torsdag 18. august 2011

Farge sort

Sukkertøy for øyet har laget en fargeutfordring, og denne gangen er fargen sort. Klarer ikke helt å la være å lete rundt i huset etter sorte ting, og det overrasket meg faktisk at jeg har så mye sort. Masse sort faktisk! Satte sammen et lite knippe av hva jeg fant slik at jeg kan huske det til senere også...


 Katten i stein vandrer litt rundt i huset. Akkurat nå står den i vinduet på kjøkkenet. Mummikopp i sort er jo en selvfølge i min samling av mummikopper, og bildene av noen av mine forfedre er i sine originale rammer. Bildene henger på tømmerveggen på stua, og den har faktisk flekker av sot etter den gamle grua som sto der en gang i tiden. Herlig med slike merker som setter sitt preg på hjemmet vårt. Klokka på kjøkkenveggen er lett synlig mot hvit vegg, og minner meg om at det er sengetid. Sist men ikke minst er teksten på dymotape som Jenny laget til engelskboken sin noe av det vakreste. Hun var skikkelig fornøyd!

onsdag 17. august 2011

Endelig skolestart

Her i huset var stort sett bare glede over at skolen endelig startet opp i dag. Det begynte å bli litt kjedelig å bare være hjemme. Ingen problemer med å komme seg opp kl 7, og ingen sure miner selv om at det regnet da de måtte gå til bussen. 



Tradisjon tro var leksa i dag å legge papir på bøkene. Jenny valgte selvfølgelig et papir i lilla, og merket boka med dymotape etterpå. Lekkert!


Da er det bare å håpe at entusiasmen holder gjennom hele skoleåret;-)

tirsdag 16. august 2011

Bokser blir det aldri nok av....

Jeg har fått litt dilla på bokser av alle slag, og pussig nok finner jeg alltid (nesten) noe å bruke dem til. En liten samling større bokser har jeg på kjøkkenet for oppbevaring av kaffepulver, teposer osv. Kjekt og dekorativt. 
I tillegg har jeg mange mindre bokser som har fått tilholdssted i et skap. De skal jeg vise frem ved en senere anledning. 

Her kommer et lite utvalg. 








Disse mummiboksene ble jeg så betatt av. Jeg har skuffen full av mummikopper, så da passet jo disse perfekt til samlingen;-)

lørdag 13. august 2011

Blogglotteri!

Da er det på tide å feire bursdagen med et lite "dagen etter bursdagen - blogglotteri". Jeg har aldri hatt lotteri på bloggen før, så dette blir spennende. 

Du blir med i trekningen og får 1 lodd for hvert av følgende punkt: 
  • Skrive kommentar til dette innlegget
  • Fortelle om dette lotteriet på din egen blogg
  • Følg bloggen min

Altså max 3 lodd pr person. Frist for å være med er 31. August kl 23.59. Trekning blir gjort 1. september. 

Å så må man vel si noe om premien... 
Premien er en pakke med forskjellige stoffer. Ulike størrelser, farger og mønster. 2 av de små lappene som er i pakken (en med elger og en med blomster) er av stoffer jeg selv har fått trykt. 





Da er det vel bare å si lykke til!

Å kofferten ble til en.....

Hundeseng! Vår lille dvergdachs, Åste, er vel av typen som ligger der det passer seg, men alle hunder må jo ha en egen seng. Kofferten fikk noen strøk med gul maling på innsiden, og så limte jeg på en tekst med dymofont i lokket. Dro frem gamle stoffrester, og fikk sydd et fint putetrekk som passer i kofferten. Vips - Åste hadde fått en ny seng. 

Etter å ha sett gjennom stoffrestene skjønte jeg at det var på tide å rydde litt. Fikk ryddet unna en fin bunke med stoffer som jeg ikke har bruk for. Lapper av alle størrelser, farger og mønstre. En "give away" tenkte jeg....
Hva skal jeg feire da? Jo bursdagen min som var i går! Følg med så dukker det snart opp en "dagen etter bursdag - blogglotteri".

fredag 12. august 2011

En krakk til gangen

En fridag kan man ikke kaste bort, så morgentimene har blitt brukt til å trekke opp en krakk som lenge har stått bortgjemt. Krakken hadde min oldemor en gang i tiden. I går kom jeg over et stoff som passet helt perfekt etter min mening. Etter at krakken var klar fikk den pryde gangen. Det ble bare helt supert. 



torsdag 11. august 2011

Gangen er så godt som ferdig!

Å pusse tar alltid lengre tid enn planlagt dessverre, og jeg hadde store planer om å få vist frem resultatet med før og etter bilder. Etter som at det har tatt litt tid har jeg klart å slette bildene jeg tok før vi startet, så da blir det bare bilder av resultatet. Kommoden har jeg pusset opp selv, og den ble selvfølgelig kjøpt på Bruktbo Levanger. Speil og knagger ble kjøpt hos Lyshagen i VerdalJeg leter etter noen bilder å pynte opp med, men jeg finner ikke akkurat det jeg vil ha. Jeg kommer sikkert over noe etter hvert tenker jeg om ingen har noen gode tips å komme med. Gangen er bitteliten med 3 dører og en stor trapp. Det gjør at vi ikke oppbevarer egne sko og klær i gangen. Vi oppbevarer alt på vaskerommet som har god plass. 

Nyt bildene;-)




onsdag 10. august 2011

Nytt prosjekt på gang!

Jeg kan bare ikke noe for det, men jeg kommer stadig på nye prosjekter som bare må gjennomføres med en gang. Vet ikke om det er flere som kjenner seg igjen i dette, men slik er det bare. For en tid tilbake kjøpte jeg en koffert hos Bruktbo Levanger. Den har til nå bare stått til pynt, men nå fikk jeg en idé! Om dere følger med vil jeg i løpet av noen dager avsløre hva som har skjedd med kofferten. Spennende!!!


tirsdag 9. august 2011

Årets første sopptur

Da jeg kom hjem fra jobb stakk familien ut i skogen for å lete etter sopp. Det ble en kort tur for vi hadde ikke nok kurver med oss. Hadde ikke forventet å finne så mye, og mye sto fortsatt igjen i skogen da vi gikk hjem. Vi får nok ta en tur i morgen også. 


Kantarell er min favoritt i skogen, og det er det jeg fyller kurvene med.


Gode ideer?

En lang bloggpause, og en lang sommerferie er over. Det har vært en innholdsrik tid på mange måter, så nå er det på tide å komme i gang med hverdagen igjen. I sommer var vi som vanlig på hytta i Sverige. Herlige, late dager i den svenske skjærgården gjør godt for både store og små. Ungene badet konstant så lenge de var våkne, uansett vær. De møtte sine faste sommervenner igjen og fikk nye minner som vi kan tenke tilbake på. 



Det finnes nok av steder å finne inspirasjon når man reiser rundt i Sverige. Det kryr av loppis og håndtverk overalt. Jeg har etterhvert fått en forkjærlighet for fat og serveringsfat og på en designbutikk i Hudik som heter "piafdesign"  hadde de serveringsfat med motiver fra byen. Vet ikke om dette var mitt favorittmotiv, men det gav meg en idé....
Finnnes den noen mulighet for at jeg kunne lage mitt eget fat? Jeg har noen motiver liggende som jeg gjerne skulle ha brukt til noe. Jeg må tenke litt på saken og se om jeg kan finne et fat jeg kan feste motivet til. I mellomtiden kan dere få en liten smakebit om hvordan det kan bli... 





Tips og ideer til andre motiver , og hvordan jeg skal få gjennomført prosjektet på tar jeg gjerne i mot ;-)