onsdag 28. mars 2012

Heklet kylling til påske....

Hadde tidligere et innlegg om noe søte, små heklekyllinger. Har fått en del spørsmål om oppskrift, og nå legger jeg ut den her. Ikke komplisert i det hele tatt!1.omg: hekle 6 lm sammen til en ring med 1 kjm

2.omg: 3 lm ( = 1. stav) 15 st. til i samme omgang ( 16 staver til sammen). Fest med 1 kjm i begynnelsen av omgangen.

3.omg: 3 lm ( = 1. stav) 2 st. i hver stav på forrige omgang. Etter 16 st hekles kyllingens ben: 4 lm, 1fm i hver av de to nestsiste lm, og 1 fm i toppen på siste st. Deretter 1 st. som før. Hekle igjen 4 lm, 1 fm i hver av de to nestsiste lm og 1 fm i toppen av siste st. Hekle så st som før til det er i alt 25 st. Halestjerten lages ved å hekle 2 lm, deretter 2 fm i siste st og 1 fm i hver av de 4 løkkene som danner toppen på st i 2. omg, 1 fm i 1. st på 3. omg.

Hodet: hekle 6 st i m mellom 2. og 3. st på 3. omg. Hekle nebb av 2 lm, 1 fm i den 1. lm. Deretter hekles 4 st. i samme m som de forrige 6 st. Fest siste st. til kroppen med 1 kjm.

Fest trådene til slutt og lag en liten hempe til å henge kyllingen opp i. Kyllingene blir
ca. 5 cm. høye.


Lykke til med påskeprosjektet;-)

7 kommentarer:

 1. Så søte!! Tror jeg må prøve meg på en slik kylling eller to :) Håper alt står bra til!! KLEM.

  SvarSlett
 2. Kjempe fine:) Jeg har linket deg til bloggen min:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Fint påskepussel så lenge det snør slik som her;-)

   Slett
 3. Ååå de var søte!!!!! Selv om påska er over for lenge siden, skal jeg lagre oppskriften til den neste. Tusen takk.. :)
  Ha en fin dag, og god helg..

  Kristin

  SvarSlett
 4. Hei
  Så søte, takk for at du legger ut oppskrift

  SvarSlett
 5. Hekla plutselig 9 stk i går kveld, med litt tjukkere garn antagelig for de ble ca 9 cm høye, men allikevell fine :) Tusen takk for at du la ut oppskrifta. Skal lage ett lite kort i tillegg så skal noen av de sendes til besteforeldre og andre skal henges på noen påskeegg c",)

  SvarSlett
 6. Herlig å se at flere synes disse små kyllingene er søte;-)

  SvarSlett