tirsdag 22. mars 2011

Varme votter

En lang vinter gåt mot slutten, men votter trenger man fortsatt når man er ute å leker. Jeg elsker skikkelige ullvotter, men som oftest er tovede ullvotter litt klumpete og sitter litt dårlig. Jeg har derfor laget min egen oppskrift på tovede votter som ikke er så tykke og som sitter skikkelig slik at de ikke glir av så lett. 
Disse vottene er strikket i enkel pt2 på pinne 4 og videre tovet i maskin på 40 grader. Enkel å strikke, og god å bruke på litt kjølige dager. Da er det bare å strikke videre på nye votteprosjekt. Lillebror har ønsket seg grønne votter, så jeg jobber nå med det;-) 


Oppskriften str S/M

Legg opp 48 masker på pinne 3 og strikk rangbord 2 r 2vr i 30 omganger. Skift til pinne 4 og fortsett i rettstrikk. Øk med 12 masker på første omgang. Strikk i 22 omganger. Strikk 3 masker og sett så av 11 masker på en trå til tommel. Strikk videre i 38 omganger. Fell så slik hver omgang til det gjenstår 8 masker: 1. og 3. pinne 1 r 1 maske løst av 1 r, ta den løse maska over, 2. og 4. pinne strikk til det gjenstår 3 masker, 2 masker sammen 1r.

Tommel: Sett maskene på pinner og ta opp en ekstra maske på hver side (totalt 24 masker) Strikk i 23 omganger. Strikk to og to sammen i en omgang. Strikk en omg. r.  Strikk to og to sammen og trekk tråden gjennom de 6 maskene som gjenstår. 

Strikk en vott til men med tommelen motsatt. Fest tråene og tov i maskin på 40 grader.      Lykke til!

1 kommentar:

  1. Tusen takk for super oppskrift! Perfekte votter, etter min smak. Du har ikke tilfeldigvis oppskrift til barn også?
    Ann-C

    SvarSlett